Кандидатствайте за петседмично обучение в САЩ

Посолството на САЩ в София, България, вече приема кандидатури за участие в програмата "Study of the U.S. Institute" (SUSI) 2024 г. за студентски лидери от Европа по журналистика и медии.  Петседмичната програма ще се проведе от 25 юни до 31 юли 2024 г.  Домакин на програмата ще бъде Щатският университет на Аризона в Темпи, Аризона.  
arВ случай че здравословните условия, безопасността и условията за пътуване създадат значителни трудности, програмата ще премине към модифициран виртуален формат. Крайният срок за подаване на заявления е 31 октомври 2023 г.

SUSI за студентски лидери са интензивни краткосрочни академични програми, чиято цел е да предоставят на групи от студентски лидери по-задълбочено разбиране на Съединените щати, като същевременно подобряват техните лидерски умения.  В програмата на Института по журналистика и медии ще се включат 20 участници от различни държави. Двама основни и двама заместници от България (само български граждани!) ще бъдат избрани и номинирани, за да се състезават за място в програмата.

Очаква се участниците да бъдат силно мотивирани студенти от първи до трети курс на бакалавърска степен от колежи, университети и други висши учебни заведения, които демонстрират лидерски качества чрез академична работа, участие в обществения живот и извънучебни дейности.

Виж повече информация