Тема: Свобода, роля и бъдеще на медиите. Хибридни атаки
 
5 март, 11:00 ч., Перото
 
Дискусията ще се проведе между журналистите Светослав Иванов от BTV и Мариан Нагушевски, главен редактор в TV5 Monde. Модератор: Благовест Илиев, докторант в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
 
Светослав Иванов е възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е един от най-популярните и най-награждавани български журналисти в последното десетилетие. Водещ на знаковото обзорно актуално предаване на bTV – „120 минути“. Автор е на едни от най-значимите български журналистически разработки за Близкия Изток, страни като Ирак, Афганистан, Иран, Либия, Палестина, Израел, Ливан и много други. Често разговорите на Светослав Иванов в „120 минути“ са цитирани далеч извън България.
Носител е на множество престижни награди, сред които „Робер Шуман” на Европейската комисия, награда от Съюза на българските журналисти (СБЖ) за принос към телевизионната журналистика – „Златно перо” през 2016 г., трикратно е обявен за „Репортер на годината” от колегите си в bTV – през 2008, 2009 г. и 2013 г. Негови статии са публикувани в някои от най-авторитетните печатни издания, сред които британския вестник „The Independent”.