Ден на отворените врати във ФЖМК се състоя на 1 октомври (събота) и беше посетен от над 100 първокурсници от специалностите „Журналистика“, „Връзки с обществеността“, „Книгоиздаване“ и „Комуникационен мениджмънт“, които имаха възможността да опознаят своите колеги чрез забавни игри, да получат отговор на всичките си въпроси, да изпробват техниката в учебните медийни студиа, а накрая се сдобиха с подаръци, които ще им помогнат по време на студентския живот, информира Петър Желев, главен секретар на Факултетния студентски съвет към ФЖМК.

otv

„Вярваме, че подобни събития са важни за студентската общност, утвърждават доброто име на Факултета и Университета и сме насреща за провеждането на всякакви съвместни инициативи. Нека академичната 2022/2023 г. бъде успешна и спокойна!“, пише той.

Студентите имаха възможността да опознаят своите колеги чрез човешко бинго и предизвикателство за построяване на кула от спагети, да получат отговор на всичките си въпроси, да изпробват техниката в студиата на Радио "Реакция" и Телевизия Алма Матер, а накрая се сдобиха с подаръци, които ще им помогнат в студентския живот.
Събитието е резултат на усърдието на членовете на Факултетния студентски съвет към ФЖМК, но то не би било възможно без чужда помощ.

Благодарим на колегите от Студентски съвет при СУ, които ни се довериха и предоставиха финансови средства за организирането на „Ден на първокурсника във ФЖМК“. Признателни сме на проф. д-р Веселина Вълканова – декан на ФЖМК, която беше насреща при всеки наш проблем. Изключително доволни сме от съвместната работа с екипа на Телевизия Алма Матер, които ни посрещнаха в студиата на студентската телевизия и приветстваха първокурсниците в голямото семейство на СУ, като заснеха случилото се през целия ден.

Заедно с Bioprogramme Tea, Sweet Plus и Българска асоциация по семейно планиране (БАСП) подготвихме подаръците и игрите за нашите нови колеги, които ще улеснят студентския им живот и с които те ще могат да преминат сладко, спокойно и сигурно през годините на своето обучение, се казва в информация на Факултетния студентски съвет.