Гласове от практиката: Среща с продуцента Нико Тупарев - как се продуцира „Стани богат“ в България“

На 7 март в зала Аула Магна се състоя академична среща с продуцента Нико Тупарев на тема „Как се продуцира световният формат „Стани богат“ в България“, посветена на богатия професионален опит в продуцирането на първия след демократичните промени у нас западен формат с лиценз за България.

tup03Продуцентът на рейтингови предавания в праймтайм сподели практики на развитие на българската версия на семейната интелектуална игра с иновативен принос спрямо други издания на предаването по света, любопитни факти и постижения на формата, продуцентски възгледи за управление на производствения процес и ролята на водещия като лице на продукцията, модератор в играта и вдъхновител за зрителите.  Препълнената зала имаше възможност да разбере как се осъществява на практика и в детайли локално визионерство в  продуцирането на един разпознаваем на световно ниво формат. 

tup04Във фокуса на вниманието на присъстващите студенти от четирите бакалавърски специалности на ФЖМК и колеги от магистърските програми се открои актуален анализ на конкуренцията между трите национални телевизии, любопитни наблюдения за навиците на гледане на телевизионната аудитория и нови тенденции в организацията и производството на независими продукции спрямо очаквани технологични предизвикателства в аудио-визуалната среда.

tup05В обхвата на динамичната дискусия с гост лектора направиха впечатление познавателният опит и гъвкавата рефлексия на обучаващите се млади хора към това къде, кога и какво да гледаме като потребители в свободното си време. Познаването на работата на изявени гласове от българската професионална среда извежда по безспорен и приносен начин огромния обем, качеството и посоката на развиван смисъл на българските продукции в сравнение с добре познатите им световни образци.