Кариерна среща в сферата на индустрията се проведе във ФЖМК

dundСтуденти от Факултета по журналистика и масова комуникация се срещнаха с проф. д-р Илия Гърков, изпълнителен вицепрезидент и оперативен директор на Дънди Прешъс Металс на 16 май. Той сподели с участниците в срещата богатия си опит и познания в областта на минната индустрия, придобити в професионалния му път в продължение на повече от 30 години, както и отговорностите му за  информиране и комуникация с местните, национални и международни публики.

Бъдещите журналисти и експерти по комуникация от специалностите "Връзки с обществеността" и "Комуникационен мениджмънт" бяха запознати със значението на индустрията за икономиката на страната, ролята на критичните суровини като политика на ЕС в контекста на Зелената сделка, развитието на предприятията на компанията в Челопеч и Крумовград, тяхната комуникационна стратегия и работа с местните общности и бизнес.

Проф.д-р Илия Гърков говори и за възможностите, която компанията предлага за студентски летни практики и работа в информационните си центрове, както и за посещенията на журналисти, ученици и студенти в рамките на организираните регулярно Дни на отворени врати. Срещата приключи с дискусия за предизвикателствата пред медийното отразяване и комуникацията в сферата на минната индустрия.

dund