Младите в журналистиката: възможности и предизвикателства

Покана към всички млади и активни хора, студенти и журналисти, както и към всеки, въвлечен в света на медиите!
Очакваме ви на специалното събитие "Младите в журналистиката: възможности и предизвикателства" - среща с едни от най-обещаващите имена сред новото поколение журналисти у нас, част от водещи медии, както и стипендианти към Медийната програма към Фондация “Конрад Аденауер”.

Събитието ще се проведе на 8 юни 2023г. от 11:00 ч. (Регистрация от 10:45) във Факултета по журналистика и масова комуникация, Аула Магна.

stip
Заповядайте, за да:

  • Разберете повече за Стипендиантската програма към Медийната програма към Фондация “Конрад Аденауер” в Югоизточна Европа.
  • Видите бъдещето на журналистиката у нас.
  • Чуете какво очакват от медийния сектор младите журналисти и какви са текущите им предизвикателства.
  • Получите вдъхновение и мотивация от млади професионалисти, правещи смели стъпки в професията.
  • Научите за актуални професионални възможности.

Без значение дали обмисляте кариера в журналистиката, изучавате дисциплина в сферата на комуникациите, или сте утвърден професионалист в областта, това събитие е за вас. Очакваме ви!
Събитието се провежда с подкрепата на Медийната програма за Югоизточна Европа на Фондация “Конрад Аденауер” и Факултета по журналистика и масова комуникация, Софийски университет “Св. Климент Охрифски”.

ПРОГРАМА

10:45 - 11:00 - Регистрация
11:00 - 11:15 - Встъпителни слова

11:15 - 12:30 - Среща с млади журналисти и дискусия по темата възможности и предизвикателства пред младежта в медийния сектор.

Панелисти:

  • Георги Карамфилов - Алумни на Медийната програма, Репортер в Euronews Bulgaria в ресори политика, енергетика и финанси. Георги е завършил бакалавър "Журналистика" във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет. Журналистически опит трупа в БНР "Радио София" и Bloomberg TV Bulgaria. Съосновател на първия подкаст, записван във ФЖМК - Подстрекаст.
  • Мартина Казакова - Текущ стипендиант на Медийната програма, Редактор в bTV Новините и студент по Журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Журналистически опит трупа като редактор в UNA News Bulgaria и стажант в „Дневник“. Експертизата ѝ е свързана със сферата на международните отношения, правата на човека и екология, в частност Зелената сделка.
  • Диляна Стоянова - Текущ стипендиант на Медийната програма, експерт Социални мрежи в БТА и студент по Журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Диляна е активна и в академичните среди като бивш Главен секретар на ФСС към ФЖМК и поддръжник на студентските съвети в СУ “Св. Климент Охридски”.

Модератор:

  • Кристина Димова - Текущ стипендиант на Медийната програма, Проектен мениджър, 9Academy. Кристина е завършила бакалавър "Журналистика" във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет. Професионалният ѝ опит в сферата е свързан с редакторска дейност, както и с развитие в дигиталните комуникации. Номинирана е за наградата на ЕК “Megalizzi-Niedzielski” за 2020 година за обещаващи млади журналист, през 2021 печели YEC, конкурс за есе за предприемачески иновации под егидата на Комисията и Европейската асамблея на МСП.