Ново студио за практическо обучение ще бъде открито във ФЖМК

На 18 октомври 2023 г. от 11:00 ч. във Факултета по журналистика и масова комуникация официално ще бъде открито студио за практическо обучение по журналистика, онлайн медии и книгоиздаване, оборудвано с висок клас станции, дарение от Съюза на печатарската индустрия в България и Полиграфическа група „Демакс“.

48
Домакини на събитието са проф. д-р Веселина Вълканова, Декан на Факултета по журналистика и масова комуникация, проф. д-р Ефрем Ефремов, ръководител на Катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ и академичната общност на ФЖМК.
На откриването ще бъде представено студиото и неговите възможности,  ще изразим благодарността на академичната общност към помощта, оказана ни от дарителите, които откликнаха на нуждите за подобряване на средата и условията за практическо обучение на студентите по медии, комуникации и книгоиздаване и ни предоставиха съвременна техника за модерен и близък до практиката учебен процес.
Официални гости на събитието ще бъдат: г-н Петър Кънев, почетен председател на СПИБ, инж. Красимир Илиев, председател на Съюза и инж. Румен Трифонов - главен секретар, както и г-жа Екатерина Николова, главен редактор на сп. „Полиграфия“.
Специална грамота за полученото дарение ще бъде връчена от Ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ - проф. дфн Анастас Герджиков.