pr_arВасил Василев и Калина Йорданова от Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ завършиха съответно на трето и осмо място на финала на международното състезание PR Arena, който се проведе на 23 ноември във виртуална среда.  
Шестото издание на надпреварата, която се организира от Букурещкия университет и Global Women in PR Romania с подкрепата на Европейската асоциация за образование и изследвания за връзки с обществеността, постави участниците пред предизвикателството да работят заедно във виртуална среда по PR казус, предложен от истински клиент.
Тазгодишният „клиент“ бе Европейският съюз за радио и телевизия – организацията управляваща Евровизия и Еврорадио. Отборите се изправиха пред поредица от комуникационни проблеми – от приказния свят на Евровизия до сложните измерения на обществените медии.
В състезанието участваха 33-ма студенти от 10 страни. До финала достигнаха 24-ма от тях, като бяха разпределени в отбори по трима, така че всеки тим да включва участници от различни държави. Осемте интернационални отбора бяха подпомагани от ментори – комуникационни професионалисти.
ФЖМК беше отлично представен на PR Arena от колегите Васил Василев - студент в специалност „Журналистика“, 2 курс и Калина Йорданова - 3 курс, специалност „Комуникационен мениджмънт“.
Между 8 и 23 ноември участниците в състезанието имаха възможността да участват в мастъркласове, които обогатиха техните знания и умения за провеждането на ПР кампании и управление на международни проблеми. Финалната задачата за студентите беше да разработят стратегия, която да затвърди важността на обществените медии при провеждането на песенния конкурс „Евровизия“. Награда за отбора победител в състезанието са билети за Големия финал на Евровизия, който ще се проведе в Ливърпул през 2023 г.
Доц. д-р Мануела Манлихерова и доц. д-р Мила Серафимова спомогнаха за участието на студентите от Факултета по журналистика и масова комуникация в PR Arena.