укрВъв Факултета по журналистика и масова комуникация са учили и се учат десетки студенти и докторанти от Украйна, много от тях от български произход. Днес, във времето на сурови изпитания за тяхната родина - суверенната Украйна, изразяваме солидарността си и заставаме редом с тях срещу агресията.

Скъпи колеги,

Преживяваме заедно с вас случващото се във вашата родна страна. България също е ваша родина, която винаги ще ви приеме като свои деца.

Днес в лекциите по всички дисциплини имаше само една тема и един основен въпрос - какво се случва с нашите колеги от Украйна, добре ли са? Как са техните близки? Как да се информират за тях? Как може да се помогне?

Над 200 000 души с български произход в Украйна са в нашите мисли, както и всички хора в страната, която преминава през незаслужено изпитание и недопустимо нарушение на международното право и ред.

Научаваме за случващото се в Украйна от включвания в медиите на наши студенти, които вече са завършили и работят като журналисти в Украйна. Пазете се!

Скъпи наши възпитаници от Украйна и техни близки, можете да разчитате на цялото ни достъпно съдействие и съучастие в тези трудни мигове от вашия живот. Потърсете ни, ако имате нужда от помощ и ще направим всичко по силите си да ви помогнем и да ви съдействаме за връзка с българските институции.

Справедливостта е ценност на младите и сега тя е на ваша страна.

От ФЖМК