Специалностите на ФЖМК отново са сред най-желаните от кандидат-студентите

Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2023/2024 г. беше обявен днес.
kstСпециалностите, изучавани във Факултета по журналистика и масова комуникация, отново са сред първите шест в предпочитанията на кандидатстудентите.
На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Международни отношения“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Връзки с обществеността“, „Журналистика“, „Комуникационен мениджмънт“, „Софтуерно инженерство“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Бизнес администрация на английски език“.

9 044 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. 40 от тях кандидатстват във Филиала на Софийския университет в Бургас, който приема студенти за първа година. 5 761 са кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма на обучение, държавна поръчка и платена форма на обучение.
Виж повече