Специалностите на ФЖМК - сред първите пет в предпочитанията на кандидат-студентите

Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2024/2025 г. беше обявен на 11 юли 2024 г. 10 377 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

stud24Специалности, изучавани във Факултета по журналистика и масова комуникация заемат четвърто, пето и седмо място в предпочитанията на кандидат-студентите. На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Международни отношения“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Журналистика“, „Връзки с обществеността“, „Бизнес администрация с английски език“, „Комуникационен мениджмънт“, „Английска филология“, „Софтуерно инженерство“, „Икономика и финанси с английски език“, „Право“ (платена форма на обучение), „Компютърни науки“ и „Българска филология“.

6 037 са кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма на обучение, държавна поръчка и платена форма на обучение.

Виж повече