0

 

Във ФЖМК беше открита академичната 2024/2025 г. за специалностите „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“, задочно обучение

В юбилейната за ФЖМК академична 2024/2025 г. 84 новоприети студенти в бакалавърските програми по журналистика и връзки с обществеността получиха своите студентски книжки и влязоха в аудиториите за първия учебен семестър.
Академичната година беше открита на 9 септември в 10:00 ч. в Аула Магна на Факултета по журналистика в присъствието на преподаватели и служители.
В своето обръщение към първокурсниците деканът на ФЖМК проф. д-р Веселина Вълканова ги приветства с добре дошли и им пожела попътен вятър в дългото академично пътуване на познанието, подготовката, бъдещата реализация.
„Надявам се да работим заедно като общност през настоящата година, да се възползваме максимално от живота в Софийския университет“ – каза проф. Вълканова и представи катедрите и преподавателите.
Деканът говори за трансформациите в медиите и комуникациите, за предизвикателствата и заплахите пред комуникационните професии, за задълженията на професиите в дигитална среда. Проф. Вълканова напомни, че журналистите и комуникационните специалисти трябва да уважават думите и фактите и пожела на първокурсниците да следват добрите идеи.
Академичната 2024/2025 г. е юбилейна за ФЖМК, който навършва 50 години от своето създаване като самостоятелен факултет на Софийския университет. Кръглата годишнина ще бъде отбелязана на поредица от събития, включени в Академичен календар на честванията.
Успех на випуск`28 година!